Jelentkezés értékelőnek

Jelentkezés értékelőnek

Utolsó frissítés: 2022 május 31.

​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​
 

​​​​​​​

Jelentkezés a Horizont Európa keretprogram pályázatértékelő szakértőjének

Az Európai Bizottság várja olyan értékelők jelentkezését, akik közreműködést vállalnak a Horizont Európa keretprogram kutatási és innovációs pályázatainak elbírálásában, valamint a programok, projektek értékelésében, monitorozásában. A2021-2027. közötti időszakot felölelő felhívás átfogó jelleggel kiterjed valamennyi, a Funding & Tenders portálon közzétett uniós finanszírozási programhoz és közbeszerzéshez kapcsolódó értékelői és tanácsadói tevékenységre.

A szakértői adatbázisba a Funding & Tenders portál szakértők számára kialakított felületén részletes adatlap kitöltésével és a szakmai kompetenciák rögzítésével lehet regisztrálni.

Az értékelői tevékenységgel kapcsolatos további információk, valamint az értékelői felhívások az alábbi linkeken érhetőek el:

Call for Expression of Interest – Funding & Tenders Portal Expert Database 2021-2027.

A Kutatási Végrehajtó Ügynökség (REA) készített egy videót, amelynek célja, hogy új szakértőket sikerüljön megnyerni többek között a Horizont Európa pályázatok értékelésére. A videó bemutatja, hogy milyen előnyökkel jár a közreműködés, az értékelési tapasztalat. Elsődleges cél az alulreprezentált tagállamokból, valamint a privát/üzleti szférából érkező szakértők, valamint női értékelők mozgósítása.

Szakértőként bekapcsolódni a Horizont Európa pályázatok értékelésébe komoly előnyöket jelent mind egyéni, mind szervezeti szempontból, valamint a tágabb hazai kutatói-értékelői közösség számára is. A pályázatok nemzetközi értékelése során a szakértő betekintést nyer az értékelés teljes folyamatába, megtapasztalja, mitől lesz igazán sikeres, és mitől sikertelen egy pályázat. A későbbiekben ezeket a tapasztalatokat a saját vagy intézménye pályázatainak előkészítésében is kamatoztatni tudja. Fontos előny az is, hogy az értékelői munka lehetőséget nyújt az adott tudomány- vagy technológiai terület szakembereivel, illetve az Európai Bizottság vagy a Végrehajtó Ügynökségek munkatársaival való kapcsolatépítésre.