Nemzetközi Projektek Osztály

Navigációs menü

NPO feladatkör

Utolsó frissítés: 2022 június 10. 

A Nemzetközi Projektek Osztály 2021. 02. 01-jén alakult azzal a céllal, hogy segítse a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem kutatóit a nemzetközi pályázati részvételre való felkészülésben, különösen a Horizont Europa új keretprogram és egyéb nemzetközi programok tekintetében.

Az osztály a pályázati ötlet felmerülésétől támogatja annak benyújtását, megvalósítását és lezárását.

Az előkészítés során különösen a benyújtandó dokumentumok elkészítésében, aláíratásában nyújt segítséget, de a pályázat nem tudományos részeinek megírásában is tud támogatást adni a kollégák részére.

A nyertes pályázatok szerződéskötési folyamatát támogatja, a megvalósítás megkezdéséhez szükséges egyetemi adminisztrációs folyamatot lebonyolítja. A pályázatokat formailag ellenőrzi, valamint a pályázatfigyelésben és lehetőségek felkutatásában segítséget nyújt.

A pályázat megvalósítása során a szükséges beszerzési folyamatokat, szerződéskötések adminisztrációs hátterét biztosítja, a pénzügyi kifizetéseket támogatja, az elszámolásokat benyújtja. A kapcsolódó költségterveket ellenőrzi.

Feladatok:

  • ​​​Online tájékoztató rendezvények szervezése
  • Belső képzések szakértő bevonásával kutatók részére
  • Az egyetem főbb kutatási területeire irányuló pályázatfigyelés, személyre/kutatócsoportra vonatkozóan pályázati lehetőségek kiajánlása,
  • Konzorciumkeresésben, pályázati partnerkeresésben nyújtott támogatás: „brokerage event”-ek felkutatása
  • Pályázati költségvetés-tervezés

​​​​​​​