EU Missziók

EU Missziók

Utolsó frissítés: 2022 június 10.

​​​​​​​
 

EU Missziók

​​​​​​​
Az EU legnagyobb kihívásaira konkrét megoldások nyújtásának új módja, ambiciózus célokkal, hogy 2030-ig konkrét eredményeket érjünk el.

  • Az EU missziók a kutatás és az innováció új szerepének betöltésével, valamint az irányítás és az együttműködés új formáival, illetve a polgárok bevonásával együtt eredményesnek bizonyulnak.
  • Az uniós missziók a Bizottság összehangolt erőfeszítéseit jelentik, hogy a finanszírozási programok, szakpolitikák és szabályozások, valamint egyéb tevékenységek tekintetében egyesítse a szükséges erőforrásokat. Céljuk az állami és magánszereplők - például az uniós tagállamok, a regionális és helyi hatóságok, a kutatóintézetek, a mezőgazdasági termelők és földművelők, a vállalkozók és a befektetők - mozgósítása és aktivizálása, hogy valódi és tartós hatást érjenek el.
  • Az uniós missziók támogatni fogják Európa átalakulását egy zöldebb, egészségesebb, befogadóbb és rugalmasabb kontinenssé.

Mission Starfish 2030: Óceánunk és vizeink helyreállítása

Célok 2030-ig: a tengeri és édesvizek megtisztítása, a leromlott ökoszisztémák és élőhelyek helyreállítása, a kék gazdaság szén-dioxid-mentessé tétele az általuk nyújtott alapvető javak és szolgáltatások fenntartható hasznosítása érdekében.

Pályázati lehetőségek

EU Info nap: https://www.youtube.com/watch?v=kETGb6tNWFw

A talaj gondozása az élet gondozását jelenti

Célkitűzések 2030-ra: az EU-ban az összes talaj legalább 75%-a egészséges legyen az élelmiszerek, az emberek, a természet és az éghajlat szempontjából. A javasolt küldetés ötvözi a kutatást és az innovációt, az oktatást és a képzést, a beruházásokat és a helyes gyakorlatok bemutatását "élő laboratóriumok" (kísérletek és innováció a földi laboratóriumban) és "világítótornyok" (a helyes gyakorlatok bemutatására szolgáló helyek) segítségével.

Pályázati lehetőségek

EU Info nap: https://www.youtube.com/watch?v=CZcJCPH4Ego&feature=youtu.be

A rák legyőzése: Lehetséges küldetés

Célok 2030-ig: több mint 3 millióval több megmentett élet, hosszabb és jobb élet, a rák alapos megértése, a megelőzhető megelőzése, a diagnózis és a kezelés optimalizálása, a ráknak kitett valamennyi ember életminőségének támogatása, valamint a fentiekhez való egyenlő hozzáférés biztosítása Európa-szerte.

Az éghajlatváltozással szemben ellenálló Európa - Alkalmazkodás az éghajlatváltozáshoz

Célok 2030-ig: felkészíteni Európát az éghajlati zavarok kezelésére, felgyorsítani az egészséges és virágzó jövőre való áttérést a biztonságos bolygóhatárokon belül, és olyan rugalmassági megoldásokat bevezetni, amelyek átalakulást indítanak el a társadalomban.

Pályázati lehetőségek

EU Info nap: https://www.youtube.com/watch?v=kDkZlCuEaag&feature=youtu.be

100 klímasemleges város 2030-ig - a polgárok által és a polgárokért

Célok 2030-ig: 100 európai város támogatása, népszerűsítése és bemutatása a 2030-ig történő rendszerszintű átalakulásukban a klímasemlegesség irányába, és e városok az összes város innovációs központjává válnak, ami az európai életminőség és fenntarthatóság javát szolgálja.

Pályázati lehetőségek

EU Info nap: https://www.youtube.com/watch?v=YI_fSs9juks&feature=youtu.be

 

Bővebb információk: https://ec.europa.eu/info/research-and-innovation/funding/funding-opportunities/funding-programmes-and-open-calls/horizon-europe/european-partnerships-horizon-europe_en