GINOP-5.3.5-18-2019-00154

GINOP-5.3.5-15-2019-00154

Munkaerőpiaci Alkalmazkodóképesség Fejlesztését Célzó Tematikus Projektek az Egererdő Dolgozóinak Szakszervezeténél és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel

A projekt azonosító száma:

GINOP-5.3.5-15-2019-00154

Kedvezményezett neve
(Konzorcium vezető) :

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

Konzorciumi tagok:

Egererdő Dolgozóinak Szakszervezete

A projekt címe:

Munkaerőpiaci Alkalmazkodóképesség Fejlesztését Célzó Tematikus Projektek az Egererdő Dolgozóinak Szakszervezeténél és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel

A szerződött támogatási összeg:

50 000 000 Ft

A támogatás mértéke:

100%

MATE támogatási összeg:

7 545 000 Ft

MATE támogatás mértéke:

100%

A projekt kezdete:

2020. 12. 01.

A projekt befejezési dátuma:

2022. 06. 01.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt bemutatása

 

A projekt célja a korosztályok közötti tudástranszfer, valamint a kompetenciakülönbségek csökkentése, illetve a szakmai gyakorlatszerzés a fiatal generációk számára. A fejlesztés fő célcsoportja az Egererdő Dolgozóinak Szakszervezete dolgozói, közvetetten az Egererdő Erdészeti Zrt. munkavállalói, illetve a térségben élő, agrár és erdészeti közép –és felsőoktatásban tanuló diákok. A projektben érintett a régió és a térség lakossága is.
A pilot projekt során egy, a „learning by doing” elven alapuló „mentorprogram” kerül kidolgozása és megvalósításra. A tervezés során felmérésre kerültek azok a hiányzó vagy kevésbé erős kompetenciák, melyek a különböző generációk számára fejlesztésre szorulnak. Ezek a szociális és kommunikációs, digitális és a nyelvi készségek voltak. A szakmai és soft skill képességek javítása, a munkavállalók eredményességének fokozása érdekében 12 képzés kerül megtartása a pályázat keretén belül.
A projekt megvalósítása által közvetetten növekszik a régió gazdasági versenyképessége, az itt élők foglalkoztatása; megerősödnek, hatékonyabbá válnak a gazdaság és az oktatást végző szereplők közötti hálózati együttműködések. Közvetlen módon az Egererdő Zrt. munkatársai olyan szakmai tudást kapnak, amely gyakorlatorientált módon a mai világ digitális és tudásközpontú szemléletének kompetenciájába vezeti őket, továbbá az Egyetemen növekszik a felsőoktatási szolgáltatások minősége és száma, ezzel az intézmények gazdasági-társadalmi térségi szintű szerepének növekedése várható. A gyakorlatorientált, versenyképes tudással rendelkező munkavállalók nagyobb eséllyel tudnak boldogulni a helyi és a regionális vállalkozásoknál. Az információhoz való könnyebb, szélesebb körű hozzáférés révén az oktatás minősége javul, a gyakorlatorientált képzettséggel rendelkező szakemberek száma nő a régióban. Ezáltal a projekt hozzájárul a helyi, illetve a régióban működő vállalkozások versenyképességének javításához.