GINOP-2.2.1-18-2018-00011

GINOP-2.2.1-18-2018-00011

Élőflórás élelmiszeripari anyagok formázásának, hőkezelésének és továbbításának automatizálása az ipar 4.0 követelményei szerint

A projekt azonosító száma:

GINOP-2.2.1-18-2018-00011

Kedvezményezett neve
(Konzorcium vezető) :

Ledora Plus Kft.

Konzorciumi tagok:

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

A projekt címe:

Élőflórás élelmiszeripari anyagok formázásának, hőkezelésének és továbbításának automatizálása az ipar 4.0 követelményei szerint

A szerződött támogatási összeg:

591 227 229 Ft

A támogatás mértéke:

68,32%

MATE támogatási összeg:

152 270 972 Ft

MATE támogatás mértéke:

100%

A projekt kezdete:

2019. 01. 01.

A projekt befejezési dátuma:

2022. 09. 30.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt eredményeképp kialakításra kerülő fagyasztási technológia és lágy tészta formázó-robot, valamint a projektben felhalmozott tudás a sütőipari ágazaton túl nemzetgazdasági szinten is hasznosítható. A Ledora Kft gyártósorának automatizálhatósága általános érvényű ismereteket ad, melyeket a sütőipari vállalkozások széles köre hasznosíthat majd. A kifejlesztést nyert robotkar más tészták megformálására is megtanítható, ezáltal továbbfejleszthető. A fejlesztendő technológia eredményeképpen a sütőiparban hosszú érlelésű, lágy tészták formázására használható prototípust, valamint egy kompletten kiépített rendszert hozunk létre a meglévő berendezések összekapcsolásával, melyet a további sütőipari gyártók adaptálva hasznosíthatnak.