MEC_SZ_149395

MEC_SZ_149395

A 6. BiosysFoodEng nemzetközi konferencia szervezése

A projekt azonosító száma:

MEC_SZ_149395

Kedvezményezett neve:

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

A projekt címe:

A 6. BiosysFoodEng nemzetközi konferencia szervezése

Fejlesztés tárgya, célja:

A rendezvény lehetőséget biztosít a hazai illetve külföldi kutatóknak a munkájuk valamint a nemzetközi együttműködésben létrejött tudományos eredmények bemutatására illetve ezzel kapcsolatos szakmai vita lefolytatására.

A szerződött támogatási összeg:

10 000 000 Ft

A támogatás mértéke:

100%

A projekt kezdete:

2024. 10. 01.

A projekt befejezési dátuma:

2025. 07. 30.

A projekt tartalmának bemutatása:

A BiosysFoodEng konferencia lehetőséget biztosít az újdonságok és új tudományos eredmények bemutatására az élelmiszertudomány és -technológia, valamint agrár területen, a mérnöki tudományokra összpontosítva. Kiemelt témák közé tartozik például az élelmiszeripari digitalizáció, mesterséges intelligencia alkalmazása, technológia és termékfejlesztés és a fenntartható élelmiszertermelés. A konferencia résztvevők megismerik a külföldi és hazai aktuális kutatási eredményeket, amelyek segítségével bővíthetik ismereteiket és új ötletekre tehetnek szert. Továbbá erősíti a szakmai kapcsolatokat, mely további együttműködésekhez és nemzetközi pályázati részvételekhez vezethetnek. A konferencia segítségével az azonos területen dolgozó kutatóknak lehetőségük van személyesen is megismerkedni, ami erősíti a szakmai kapcsolatrendszer kialakulását. A konferencián bemutatott új eredmények megismerése lehetőséget ad ezen eredmények gyakorlati hasznosítására, új innovációs megoldások megvalósítására, így a konferencia segíti a tudástranszfert. A budapesti helyszínű konferencia mind a hazai, mind a külföldi kutatók által könnyen elérhető. A BiosysFoodEng konferenciákon nagy számmal vesznek részt az Élelmiszertudományi Doktori Iskola valamint más Egyetem hallgató is, hiszen a konferencia nemcsak absztrakt vagy teljes szöveges publikációra ad lehetőséget, hanem a konferencia Tudományos Bizottsága által kiválasztott kutatási munkák –lektorásás után- a Progress in Agricultural Engineering Sciences című folyóiratban is megjelenhetnek. A konferencia honlapjára felkerülnek a résztvevők publikációi (absztrakt vagy teljes anyagos publikáció), illetve megtalálhatók a konferencia helyszínén kiállított poszterek is az online poszter szekcióban. A Covid járvány óta úgy szervezzük a konferenciát, hogy online is követhető legyen, ezzel is biztosítva azt, hogy az érdeklődő szakemberek is információhoz juthassanak. A 2025-ös konferenciára legalább 2 kiemelt előadást tervezünk külföldi (az egyik előadó valamelyik kárpát-medencei felsőoktatási vagy kutatóintézményhez kapcsolódó) élelmiszeripari vagy agrár területen dolgozó szakember meghívásával, akik tudományos előadás keretében ismertetik eredményeiket, ezzel is hozzájárulva a hazai, illetve külföldi kutatók és hallgatók ismereteinek bővítéséhez. A konferencia és a nyílt előadás rögzítésre kerül és a nyilvánosság számára is megtekinthető lesz. A videót feltöltjük youtube csatornára, melynek linkje a konferencia honlapján is feltüntetésre kerül. A konferencia honlapján megtalálható lesz a 2025-es konferencia helyszíne, pontos időpontja, a konferencia programja, az elhangzó előadások részletei (előadók, cím, kezdési időpont) valamint a poszter publikációk adatai is.