EFOP-3.4.3-16-2016-00009

EFOP-3.4.3-16-2016-00009

A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Pannon Egyetemen

A projekt azonosító száma:

EFOP-3.4.3-16-2016-00009

Kedvezményezett neve
(Konzorcium vezető) :

Pannon Egyetem

Konzorciumi tagok:

Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

A projekt címe:

A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Pannon Egyetemen

Fejlesztés tárgya, célja:

A projekt megvalósításának célja, hogy a Kedvezményezett intézmény a források hatékony felhasználásával és minőségi hasznosulásával hozzájáruljon a felsőoktatási részvétel (kiemelten a bennmaradás) javításához, saját képzési portfóliójához illeszkedően elérje a képzési szerkezet, az alkalmazott módszerek és a tartalom modernizálását, a munkaerő-piaci relevancia fokozását. A projekt deklarált célkitűzése továbbá az intézmény külföldi hálózatosodási potenciáljának kiterjesztése, a hallgatók és oktatók digitális kompetenciájának fejlesztése, továbbá megfelelő partneri kapcsolatok révén a felsőoktatási sporttevékenység további színesítése, a hallgatói részvétel növelése.

A szerződött támogatási összeg:

1 246 466 969 Ft

A támogatás mértéke:

100%

MATE támogatási összeg:

50 581 124 Ft

MATE támogatás mértéke:

100%

A projekt kezdete:

2017. 07. 01.

A projekt befejezési dátuma:

2022. 02. 28.

A projekt tartalmának bemutatása:

A projektelemek a támogatható tevékenységekkel összhangban 4 főirányba, és egy átfogó tevékenységbe rendezetten kerülnek megvalósításra.
A projekt főirányainak megvalósítása során elsődlegesen érintettek a jelenlegi és a jövőbeni hallgatók, akik számára tájékoztatókat, felkészítő és felzárkóztató kurzusok kerülnek megszervezésre. 
A megvalósítás során kiemelten fókuszálunk a hátrányos helyzetűekre. Az oktatók, és egyetemi munkatársak mellett a célok megvalósításába bevonásra kerülnek a gyakorlati szakemberek, ezáltal erősítve a gazdasági igények becsatornázását az intézmény képzési tevékenységébe, szolgáltatási portfóliójába. A nemzetköziesítés keretében a jó gyakorlatok megismerésével hozzájárulunk a Kárpát-medencei tér fejlesztéséhez.
A pályázat során létrejövő minőségi fejlődésnek köszönhetően a kedvezményezett intézmény jelentős mértékben hozzájárul a vonzáskörzetében a szellemi potenciál erősödéséhez, munkaerő vonzó, és megtartási képességének növekedéséhez.